martes, 29 de septiembre de 2009

Kochkor (Kirguistan). 10-14 setembre 09

Volia descansar de bicicleta, la he deixada a Bishkek i he marxat uns dies a una zona preciosa del Kirguistan per fer excursions. Els cosins han anat amb bici al parc natural Ala-Archa, a prop de Bishkek, i en Riohey cap al llac Isyk-Köl. Dispersió mentre esperem el visat d’Uzbequistan.
A Kochkor he compartit les excursions amb en Ben i la Isa, una parella de francesos de Toulouse que s’han agafat un any per viatjat i creuar tot Àsia. (Aquest tipus de viatge llarg és molt comú i la majoria de turistes que trobem el fan. Jo soc la rara que només faré uns mesos). Amb en Ben i la Isa hem fet una excursió de dos dies caminant fins a un llac petitó anomenat Köl Ükök, i una ruta a cavall també de dos dies. Hem anat amb guies i hem dormit a les tendes (“yurt”) de les famílies que cuiden bestiar a les pastures d’estiu. Aquesta gent viu del bestiar i es treu un sobresou amb els turistes. I les mermelades que fan son boníssimes!
El que em va encantar va ser la ruta amb cavall. Vam creuar valls precioses fins arribar al llac Song-Köl, que està a 3000 m d’altura. Aquesta sortida la vaig gaudir molt amb la parella de francesos que son molt macos i amb una noia holandesa que ha estat per mig mon, ... ah, i amb el meu cavall que es diu “Taki”. Els millors moments van ser anar al galop amb el cavall,... que ràpid que anava, quina barreja de por i excitació, xulíssim!

No hay comentarios:

Publicar un comentario