miércoles, 9 de septiembre de 2009

Curiositats xineses

- Tot és molt barat. Solem dinar un plat de pasta o arròs ben complert per 1 euro i dormim per uns 2 euros. Record: un dia vam dinar per 35 cèntims i dormir per 1 euro (bé, i no compta quan ens conviden o dormim amb tenda!).
- Ens entenem amb 4 paraules xines que sabem i fent mímica. L’Anna és la campiona. Tot i que un dia, demanant per un lavabo, fent gestos i soroll de pixar, ens van portar una manxa!
- Els nens petits, fins a uns dos anys, no porten bolquers, sinó que els posen pantalons oberts de davant a darrera. Només s’han d’ajupir al mig del carrer i tot va cap a fora. Només veus que culets enlaire tipus Xin-xan.
- En general, son bruts i deixats. Els lavabos son fastigosos i totes les piques dels albergs/pensions on hem anat, perdien aigua.
- La gent sol ser trempada i curiosa. Als pobles son més simpàtics perquè no han vist a tants turistes.
- Sobre el menjar:
o Em pensava que els xinos només menjaven arròs. Doncs, resulta que mengen molts més fideus. Fan la pasta al moment. És tot un art veure com van estirant la pasta fins a aconseguir fideus fins i llargs, que no se’ls enganxen entre ells.
o Em pensava que el menjar picant era típic mexicà o indi. Doncs, sapigueu que el xinès també, i molt. Una de les primeres coses que vam aprendre a dir va ser: “bu là” (no picant).
o Pots trobar tota mena de verdures i fruites assecades. Hem vist assecar tomàquets i melons, fins i tot.
o Resulta que mai et pots fiar de la foto de l’embolcall del producte, perquè el que hi ha a dins sol ser ben diferent. Un dia vam comprar un gelat sandwich i resulta que va ser un tros de vainilla amb algu taronja al mig, i res de galeta.
o Tot el menjar que trobem als supermercats està caducat. Màxim pots trobar un iogurt que va caducar just el dia abans. Les galetes poden estar caducades de fa 1 any.

1 comentario:

  1. Ostres, lo d'assecar melons ho trobo molt fort. Deuen quedar en res! A Molló una vegada (també de travessa, però no comparable a la teva, només era el GR-11) vam comprar unes galetes i després ens vam adonar que estaven caducades. La galeta era remollida i la xocolata àcida. Res de reclamar perquè érem al poble del costat, però un dels que venia va anar a la mateixa botiga un temps després i va veure que hi anunciaven una oferta de galetes.

    Vagi molt bé!

    ResponderEliminar