martes, 29 de septiembre de 2009

Curiositats uzbec (detectades al primer dia d’entrar al país)

- La gent de la vall de Fergana (per on hem entrat) és super acollidora i simpàtica. La gent no para de saludar-nos i demanar-nos d’on som, ens conviden a aturar-nos i prendre un “chai” (té), ens fan fotos amb els mòbils,....
o 1a anècdota: l’Anna i l’Ignasi xerren una mica amb un noi. El noi es fa una foto amb ells amb el seu mobil. Continuem el nostre camí amb les bicis. 10 min més tard, s’atura un cotxe, en baixa el noi amb la foto impresa i la regala a l’Anna, que al·lucina!!
o 2a anècdota: a la vall de Fergana tenen tot de busos nous per fer el transport escolar. Ens van creuar 30 autobusos idèntics, tots seguits, plens de nois o noies (separats). Alguns busos, el conductor ens pitava i els nois ens saludaven i xisclaven com fans al veure’ns passar.
o 3a anècdota: ens van gravar per sortir al programa de ràdio de la ciutat de Namangan. L’Ignasi va explicar el nostre viatge en anglès i jo vaig dir unes breus paraules en català (dient que ens havia sorprès la immensa simpatia de la gent). L’entrevista havia de sortir l’endemà a les 8:05, ho vam escoltar però només emetien música. Potser no ho vam entendre bé. En principi ens enviaran una còpia de la gravació.
- La moneda d’Uzbequistan és el “som uzbec” i està tant devaluada que tot va de mil en mil. 1 euro son 2600 soms uzbecs. I els bitllets més grans que tenen son els de 1000. Per tant, per pagar qualsevol cosa has de donar tot un feix de bitllets que espanta. (El feix de bitllets de la foto equivalen a uns 20 euros!!).

1 comentario:

  1. Molta sort per aquests móns d'Alà! I segueix-nos explicant coses, que són molt interessants i desconegudes.

    Fins aviat!

    ResponderEliminar